JOE BOURNE BIOGRAFIE

Muziek was voor Joe, geboren in Cambridge, Massachusetts, USA, reeds op jeugdige leeftijd een deel van zijn leven. Hij begon zijn zangcarriére in een kerkkoor en bij verscheidene z.g. "street corner singing groups". Joe liet zich in belangrijke mate inspireren door beroemdheden als Nat King Cole en Lou Rawls en ontwikkelde een eigen zangstijl, die hem al snel bij vele muziekliefhebbers in de gehele wereld bekend maakte.

Joe's carrière verliep in de USA van lead-zanger bij een Top 40 Rythm and Blues/Jazzband tot de internationale status die hij thans geniet, waarbij hij regelmatig LP's opnam en vervolgens met singles van deze LP's diverse hits scoorde. Tegelijkertijd deed hij radio- en tv-commercials voor Delta Airlines, Coca Cola en de American Telephone Co.

Na zijn vertrek naar Europa trad Joe aldaar op voor de Amerikaanse en Nederlandse militairen en verleende hij zijn medewerking aan concerten die door o.a. The Stylistics, Natalie Cole, The Manhattans, The Pointer Sisters en Dionne Warwick tijdens hun Europese tournees werden gegeven.

Zijn optredens omvatten bedrijfs- en gala-avonden alsmede concerten in Aruba, Australie, Indonesie, Scandinavie, Groot Brittannie, Spanie, Duitsland. Italie en Zwitserland.

Een hoootepunt van ziin talriike tv-shows was de Christmas lV-Special met de wereldberoemde Ray Charles, die in Duitsland werd opgenomen en door diverse tv- stations in de gehele wereld werd uitgezonden. Joe breidt zijn reeds omvangrijke repertoire nog steeds uit en treedt met zijn bijzondere wijze van entertainment op in radio- en tv-programma's, tijdens gala-avonden, concerten, dinner shows, filmpremiereres, bij de presentatie van nieuwe producten, modeshows, openingen, bijeenkomsten, galavoorstellingen op cruise-schepen en liefdadigheids voorstellingen.

Afgezien van zijn solo voorstellingen en zijn optreden met meer stemmige koren van 50 tot 100 leden, zingt Joe samen met vrouwelijke collega's enkele hart verwarmende duetten met uiteenlopende orkest begeleiding, variërend van combo tot big band.

In Bulgarije werd hem de Zilveren Orpheus en in lerland de Jimmy Kennedy prijs toegekend, beide voor zijn meeslepende vertolking van Gershwin's " Summertime".


In 1998 heeft Joe Bourne de internationale prijs voor Top Class Entertainment, de 'Diamante Des Jahres 98' , ontvangen uit handen van de Bund Botschafter Ohne Grenzen. Tevens ontving hij de "Kunstler des Jahres" Award.

Het is dan ook geen wonder dat Joe's motto luidt:

"I've Got a Little Something For Everybody"

BIOGRAPHY BIOGRAFIE